Βιβλία για τη μαμά: ένα ξεχωριστό δώρο για τη γιορτή της μητέρας!

Η γιορτή της μητέρας βρίσκεται κοντά. Καιρός για ένα δώρο, άρα καιρός για ένα βιβλίο! Βρες τα καλύτερα βιβλία για τη μαμά!

Μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη μέρα, αυτή που γιορτάζουμε την Γιορτή της Μητέρας πλησιάζει και είναι η κατάλληλη ευκαιρία να της κάνεις ένα δώρο! Πιο συγκεκριμένα, η εορτή προς τιμήν της μητέρας και της μητρότητας, στην Κύπρο αλλά και σε πολλές άλλες χώρες, γιορτάζεται την δεύτερη Κυριακή του Μάη. Φέτος λοιπόν, αυτή η μέρα είναι η Κυριακή 12 Μάϊου. 

Φέτος σου προτείνουμε να της πάρεις ένα ξεχωριστό βιβλίο το οποίο θα της προσελκύσει το ενδιαφέρον. Για αυτό και παρακάτω σου ετοιμάσαμε 5+1 προτάσεις βιβλίων για τη μαμά.

1η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Ξεκινάμε τις προτάσεις μας με το βιβλίο «Το βιβλίο που θέλεις να διαβάσουν όσοι αγαπάς» απο τις εκδόσεις Διόπτρα. Το βιβλίο αυτό απαντά σε ερωτήματα όπως: Γιατί επιδιώκουμε πάντα τη σύνδεση; Πώς δημιουργούνται οι δεσμοί; Τι είναι ο μύθος του «τέλειου» και ο φόβος του «για πάντα»;

Από τη συγγραφέα του παγκόσμιου best seller «Το βιβλίο που θα ήθελες να είχαν διαβάσει οι γονείς σου»

2η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Δεν θα μπορούσαμε να ξεχάσουμε τις νέες μαμάδες. Στο βιβλίο «Πρώτη φορά μαμά» απο τις εκδόσεις Γραφή, με ένα πηγαίο συγγραφικό ταλέντο, εμπνευσμένη, φρέσκια, αιχμηρή γραφή και με ένα χιούμορ ευφυές και απρόβλεπτο, η Έφη Μόρδου δεν κρύβεται πίσω από το δάχτυλό της. Εκτίθεται, εκμυστηρεύεται, προβληματίζεται, συμβουλεύει. Και τελικά, οδηγεί τον αναγνώστη αλαμπρατσέτα μέχρι την πλατφόρμα του σταθμού της μητρότητας.
Επιβιβαστείτε και δέστε καλά τις ζώνες σας, ξεκινάει τοπίο απρόβλεπτο ταξίδι της ζωής σας.

3η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Μία πολύ όμορφη ιδέα για δώρο για τη γιορτή της μητέρας, είναι το βιβλίο «Μητέρες: Μια αντισυμβατική ιστορία» απο τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Είναι βιβλίο απο την σειρά: Οξυγόνο όπου τα βιβλία της σειράς πραγματεύονται θέματα σύγχρονου προβληματισμού από κορυφαίους συγγραφείς με διεθνή απήχηση, τίτλοι απαραίτητοι για να αναπνεύσει ελεύθερα η σκέψη, για να δούμε τον κόσμο αλλιώς. Το βιβλίο «Μητέρες: Μια αντισυμβατική ιστορία» είναι ένα βιβλίο που εξετάζει τη διαρκώς μεταβαλλόμενη εμπειρία της μητρότητας ανά τους αιώνες.

4η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Στο βιβλίο της «Γίνε ο γονιός που θες» η Dr Becky Kennedy, εξαιρετικά δημοφιλής ειδικός επί γονεϊκών θεμάτων και δημιουργός της πλατφόρμας Good Inside, μοιράζεται μαζί μας την πρωτοποριακή προσέγγισή της για την ανατροφή των παιδιών και προσφέρει πρακτικές στρατηγικές με τρόπο που κάνει τον γονιό να αισθάνεται καλά.
Στη διάρκεια των περασμένων χρόνων, η Dr Becky Kennedy –γνωστή στους ακολούθους της ως απλώς Dr Becky– προκάλεσε επανάσταση στον χώρο της γονεϊκότητας. Εκατομμύρια γονείς, έχοντας κουραστεί να ακολουθούν συμβουλές που δε φέρνουν το επιθυμητό αποτέλεσμα, υιοθέτησαν τη δυναμική προσέγγιση της Dr Becky, που θέτει ως προτεραιότητα τη βαθιά σύνδεση με τα παιδιά τους και όχι τη συμμόρφωσή τους.

 5η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Η 5η πρόταση μας είναι μια ιστορία γεμάτη ανατροπές και παιχνίδια της μοίρας που θα σας κάνει να πονέσετε, να ελπίσετε και να χαρείτε μαζί με τους ήρωες. Μιλάμε φυσικά για το μυθιστόρημα «Το κλεμμένο λουλούδι» απο την αγαπημένη συγγραφέα Φανή Πανταζή. Ένα μυθιστόρημα που σίγουρα θα αγαπήσετε.

6η Πρόταση βιβλίου για τη μαμά

Δεν θα μπορούσαμε φυσικά να ξεχάσουμε το βιβλίο «Γειά σου, Όμορφη» της Ann Napolitano όπου το βιβλίο  είναι ένας εξαίσιος φόρος τιμής στις Μικρές Κυρίες, το διαχρονικό κλασικό έργο της Λουίζα Μέι Άλκοτ, και μια βαθιά συγκινητική αποτύπωση για το τι μπορεί να συμβεί όταν επιλέξεις να αγαπήσεις κάποιον γι’ αυτό που πραγματικά είναι. ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ (2023) ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ New York Times Book Review, NPR, The Washington Post, Time, Vogue, Glamour, Harper’s Bazaar, New York Post, She Reads, Bookreporter.

 Για ακόμα περισσότερες προτάσεις βιβλίων δες εδώ