Books of change: 6 βιβλία για να κάνεις φέτος την αλλαγή!

Περίληψη: Ήρθε η ώρα να γίνεις η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου. Ανακάλυψε 6 best seller βιβλία για να κάνεις αυτή τη χρονιά πραγματικά μοναδική!

Πρέπει να γνωρίζεις, πως εκείνοι που επιθυμούν να είναι σταθερά ικανοποιημένοι και ευτυχισμένο πρέπει να προβαίνουν συχνά σε αλλαγές, ως προς το πως αντιμετωπίζουν πράγματα και καταστάσεις! Πόσο εύκολο είναι όμως αυτό όταν τα πράγματα δείχνουν αδύνατον να αλλάξουν; Όταν το βάρος της ευθύνης φαντάζει τεράστιο; Και εδώ το βιβλίο μπορεί να λειτουργήσει λυτρωτικά, χαρίζοντάς μας τη δύναμη και το θάρρος να κάνουμε μια φρέσκια αρχή, ώστε να αλλάξουμε τη ζωή μας προς το καλύτερο. Ο Ιανουάριος στο BookBazaar  είναι αφιερωμένος σε βιβλία και ιδέες που έχουν αυτή τη δύναμη. Γι’ αυτό και εμείς ψάξαμε και σου προτείνουμε 7 βιβλία που θα σε βοηθήσουν να κάνεις τους στόχους πραγματικότητα. Όποιοι και αν είναι αυτοί!

Βοοk of change #1: «Γίνε… αυτό που είσαι, μπορείς και αντέχεις» – π. ΛΙΒΥΟΣ

Ο πατήρ Λίβυος στο βιβλίο του «Γίνε… αυτό που είσαι, μπορείς και αντέχεις » μας μαθαίνει πως απο τα λάθη μας να δούμε τις κρυμμένες δυνάμεις μας. Στις δοκιμασίες τις ΚΑΜΟΥΦΛΑΡΙΣΜΕΝΕΣ ευκαιρίες. Μας δείχνει πως να σηκωθούμε και να πούμε ξανά την ιστορία μας με πείσμα, πάθος και ΔΙΨΑ για ζωή.

Βοοk of change #2: «Σου αξίζει να νιώθεις καλύτερα» -Matilda Heindow

Στο βιβλίο «Σου αξίζει να νιώθεις καλύτερα» η Matilda Heindow, η εικονογράφος πίσω από τον αγαπημένο λογαριασμό στο Instagram @crazyheadcomics, σε παίρνει μαζί της στη διαδρομή της από την πρώτη επίσκεψη στην ψυχίατρο ως τη μέρα που ξύπνησε χαρούμενη, και σου αποκαλύπτει τις τεχνικές, τα εργαλεία και τους τρόπους σκέψης που τη βοήθησαν.

Βοοk of change #3: «Για μια υπέροχη ζωή» – Robin Sharma

Ένα βιβλίο που θα σας δώσει την ώθηση να φτάσετε στο απόγειο της επιτυχίας! Το μεγαλείο ξεκινά πέρα από τη «ζώνη» που αισθάνεσαι άνετα.

Γεμάτο πάθος και ιδέες που θα μας προκαλέσουν και θα μας μεταμορφώσουν, πρόκειται για ένα από εκείνα τα σπάνια βιβλία που θα απελευθερώσει τις δυνατότητές μας και θα ξυπνήσει τον καλύτερό μας εαυτό. Ας κάνουμε σήμερα το τολμηρό βήμα!

Βοοk of change #4: «Γονείς ενήλικων παιδιών» – Celia Dodd

Εύληπτο και ευανάγνωστο, καταρρίπτοντας πολλά κοινωνικά ταμπού και… ενοχές, το βιβλίο «Γονείς ενήλικων παιδιών» είναι ένα από τα πρώτα που αναφέρεται στη δημιουργία ενός ισχυρού και διαρκούς δεσμού με τα παιδιά όταν αυτά ενηλικιωθούν.

Γεμάτο πρακτικές συμβουλές, συνεντεύξεις με ειδικούς, με γονείς και τους απογόνους τους, αλλά και τους απογόνους των απογόνων τους, είναι ένα πολύτιμο, σύγχρονο «εγχειρίδιο».
Είναι το πρώτο που απευθύνεται σε γονείς ενηλίκων παιδιών και καλύπτει πολλά στάδια της σχέσης τους, συμπεριλαμβανομένων της υποδοχής της νύφης ή του γαμπρού, των νέων μορφών πολυπολιτισμικών οικογενειών, όπως και της φροντίδας των εγγονιών, αλλά και των ενήλικων παιδιών με ειδικές ανάγκες.

Βοοk of change #5: «Η δύναμη της αυτοπειθαρχίας: Πάρε τον έλεγχο βάζοντας όρια» – Ryan Holiday

Στο μπεστ σέλερ του Δείξε θάρρος, ο συγγραφέας Ryan Holiday επιχειρηματολόγησε υπέρ της στωικής ιδέας για μια τολμηρή και γενναία ζωή. Στο δεύτερο βιβλίο της σειράς, ο Holiday τιμά τη φοβερή δύναμη της αυτοπειθαρχίας και όσων την έχουν αδράξει.

 Στη Δύναμη της αυτοπειθαρχίας, ο Holiday αντλεί από ιστορικά πρόσωπα που μπορούμε να μιμηθούμε ως στυλοβάτες της αυτοπειθαρχίας, μεταξύ των οποίων ο Λου Γκέριγκ, η βασίλισσα Ελισάβετ η Β, ο πυγμάχος Φλόιντ Πάτερσον, ο Μάρκος Αυρήλιος και η συγγραφέας Τόνι Μόρισον, καθώς και τα παραδείγματα προς αποφυγή του Ναπολέοντα, του Φράνσις Σκοτ Φιτζέραλντ και του Μπέιμπ Ρουθ. Μέσα από αυτά τα καθηλωτικά παραδείγματα, ο Holiday μαθαίνει στους αναγνώστες τη δύναμη της αυτοπειθαρχίας και της ισορροπίας, και προειδοποιεί για τους κινδύνους της υπερβολής και του ηδονισμού.

Βοοk of change #6: «Το κυνήγι της τελειότητας» – Thomas Curran

Σπίτια, διακοπές, αμάξια, προγράμματα γυμναστικής, προϊόντα ομορφιάς, δίαιτες, συμβουλές για τα παιδιά μας, για τη ζωή μας, για την παραγωγικότητά μας – ζούμε στο ολόγραμμα μιας απλησίαστης τελειότητας.

Η οικονομία μάς πιέζει περισσότερο από ποτέ, μας κατακλύζει με τελειομανείς φαντασιώσεις, δεν μας επιτρέπει να αισθανθούμε επαρκείς και μας αναγκάζει να επιζητούμε διαρκώς περισσότερα.

Ήρθε η ώρα να σταματήσουμε να τρέχουμε στον διάδρομο της ανεπάρκειας.

Στο βιβλίο αυτό ο Τhomas Curran μας προσφέρει διέξοδο: να συνεργαζόμαστε με τους ανθρώπους αντί να τους ανταγωνιζόμαστε, να συντηρούμε αντί να σπαταλάμε, να μην αντλούμε κέρδη βλάπτοντας τους άλλους ή τη φύση, να κρατάμε μόνο αυτά που χρειαζόμαστε, να εστιάζουμε στα σημαντικά, στην υγεία, στις σχέσεις, στη χαρά.

Οι επιλογές, όπως βλέπεις, πολλές και σίγουρα η λίστα μας έχει κάτι και για το δικό σου γούστο. Καλωσόρισε λοιπόν το 2024 με το δικό σου book of change και γίνε ο ίδιος η αλλαγή που θες να δεις στον κόσμο!